Ιστορικό της ΕΚΕ

     Η Ένωση Κωφών Ελλάδος είναι ιστορικά το πρώτο σωματείο Κωφών στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο. Ιδρύθηκε το 1948 με την επωνυμία "Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Κωφαλάλων" μέχρι το 1958 που μετονομάστηκε σε Ένωση Κωφαλάλων Ελλάδος. Η ίδρυση αυτή αποτέλεσε ένα ορόσημο για τους κωφούς στην Ελλάδα. Από την ίδρυση της έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες προς το κωφό άτομο. Έγινε μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών (WDF), ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωφών (EUD), της ΕΣΑΜΕΑ, ίδρυσε παραρτήματα σε Πειραιά, Πάτρα, Θεσ/νίκη, τον Αθλητικό Όμιλο Κωφών (με τον οποίο συστεγάζεται η ΕΚΕ), καθώς και την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Έχει αναδείξει ένα πολύπλευρο κοινωνικό έργο με στόχο την προώθηση και την αναβάθμιση της κοινότητας των Ελλήνων Κωφών. Διεκδίκησε αιτήματα κωφών στην εκπαίδευση, στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.                        

     Δημιούργησε νυχτερινό σχολείο για αναλφάβητους κωφούς, τμήμα χειροτεχνίας γυναικών, τμήμα Αγγλικών & Υ/Η για κωφούς 3ης ηλικίας, μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε ακούοντες, διαλέξεις ενημερωτικού, ιατρικού, πολιτιστικού & κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους με ξεναγό, κ.α.

     Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και δείτε ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, ποιες είναι οι ελπίδες, οι επιδιώξεις και οι δραστηριότητές μας. Μέσα από την σελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα, τα νομοσχέδια, καθώς και τα δικαιώματα των κωφών.

     Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας και μπορείτε να λαμβάνετε μέσω email ή sms ενημερώσεις για όλα τα νέα και τις δραστηριότητες του σωματείου. Επίσης είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόταση, σκέψη ή απορία σας. Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ήταν και είναι βασικό κομμάτι των προσδοκιών μας για μία κοινότητα Κωφών ανοιχτή, διαδραστική, ανθρωπιστική.

     Η Ένωση Κωφών Ελλάδος από το 2017 είναι πλέον πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από το Υπουργείο Εργασίας. 

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΕ

Κορδονούρης Παναγιώτης
Τζανετή Παναγιώτα

Πρόεδρος

Αντιπρόεδρος

Ρίκκου Θεόδωρος

Ειδικός Γραμματέας

Γιαννόπουλος Απόστολος

Σύμβουλος

Τζανετής Γιώργος

Ταμίας

Μαρωπάκης Γιώργος

Σύμβουλος

Νίνος Βασίλειος

Γεν. Γραμματέας

Γαϊτανή Άννα

Σύμβουλος

Σωτηρόπουλος Φώτης

Σύμβουλος

Καταστατικό ΕΚΕ

Μπορείτε να κατεβάσετε το καταστατικό της ΕΚΕ, το ΦΕΚ για την αναγνώριση της ΕΚΕ ως φιλανθρωπικό σωματείο και το ΦΕΚ για την πιστοποίηση της Ε.Κ.Ε. ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Αριστογείτονος 11-13, Αθήνα

Βαρβάκειο Αγορά, 4 ορ. 105 52

τηλ/φαξ: 210 32 42 371

enosikofon@gmail.com

  • Grey Facebook Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now