Εκπαίδευση
Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας & Λογοθεραπείας για κωφά/βαρήκοα παιδια
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
 

Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας & Λογοθεραπείας

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος στα πλαίσια των δράσεων της για την περίοδο 2016-2017, δημιούργησε τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας & λογοθεραπείας για κωφά/βαρήκοα παιδιά. Με μεγάλη μας χαρά η δράση αυτή συνεχίζεται για την χρονιά 2018-19.
Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία της Ε.Κ.Ε. και είναι εντελώς δωρεάν. Τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται  από τον κ. Πάνο Δημήτριο και την κα Βουτσά Χριστιάνα, ενώ τα τμήματα λογοθεραπείας  από τις κα Χατζηβασιλείου Θάλεια, και κα Κάκου Σωτηρία.
Για περίσσοτερες πληροφορίες, αιτήσεις κτλ. μπορείτε να απευθυνθείτε στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 210 3242371.
Για να δηλώσετε συμμετοχή εδώ 
 

Μαθήματα Πληροφορικής

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος ξεκίνησε να λειτουργει από το 2015 το πρόγραμμα εκμάθησης Υπολογιστών 3ης Ηλικίας στην αίθουσα της Ε.Κ.Ε. 
Ένα πρόγραμμα το οποίο συνεχίζουμε και το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες κωφούς/βαρήκοους, ώστε να μπορέσουν να μάθουν να χειρίζονται τον υπολογιστή, το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.
Υπεύθυνος προγράμματος ο κ. Ζαχάκης Ιωάννης
Για να δηλώσετε συμμετοχή εδώ
 

Μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Στα πλαίσια των δράσεων μας για το 2017-18, η Ένωση Κωφών Ελλάδος δημιουργεί ένα τμήμα εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας  για τους γονείς/συγγενείς κωφών/βαρήκοων παιδιών, στον χώρο της ΕΚΕ. Η επικοινωνία είναι σημαντική, είναι η γέφυρα ανάμεσα στον γονέα και το παιδί και θέλουμε να το ενισχύσουμε. Τα μαθήματα αυτά παρέχονται Δωρεάν.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 2103242371
 

Αιμοδοσία

Η πρώτη Αιμοδοσία στην Ένωση Κωφών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΕΚΕ τον Μάρτιο του 2015 δημιουργώντας την πρώτη Τράπεζα Αιμοδοσίας Κωφών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στη συνέχεια η 2η Αιμοδοσία έγινε κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κωφών 2015. Εκ τοτε προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε, να συμμετάσχουμε και να διοργανώσουμε τουλάχιστον μία φορα τον χρόνο Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 
Η Ένωση Κωφών Ελλάδος μέσα από αυτή την δράση έχει ήδη βοηθήσει συνανθρώπους μας προσφέροντας φιάλες αίμα κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΚΕ και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμό. 
 

Διαλέξεις - Κοινωνικές εκδηλώσεις

Η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική στην κοινότητα των κωφών και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να διοργανώνουμε διαλέξεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και, ομιλίες, κοινωνικού, ιατρικού, και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Οι διαλέξεις γίνονται στην αίθουσα της Ε.Κ.Ε. Αν θέλετε να προτείνετε ή να κάνετε κάποια διάλεξη στην ΕΚΕ παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω εμαιλ στο enosikofon@gmail.com
 
Οι κοινωνικές εκδηλώσεις, οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, οι εκδρομές, δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από το πρόγραμμα μας, μιας και πολλά από τα μέλη μας συμμετέχουν και στηρίζουν την Ένωση με την συνεχή παρουσία τους. Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, Γιορτές Χριστουγέννων, Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, Απόκριες, εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό, κ.α.
Τα έσοδα των εκδηλώσεων χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις δράσεις και τα λειτουργικά έξοδα της ΕΚΕ. 
 

Συμβουλευτική Γονέων

Η Συμβουλευτική Γονέων ξεκίνησε στην ΕΚΕ στα μέσα του 2017 και θα συνεχίσει να λειτουργεί την περίοδο 2018-19. Απευθύνεται σε γονείς κωφών/βαρήκοων παιδιών, και αφορά συναντήσεις όπου πρέπει να παρευρίσκονται και οι δύο γονείς. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με την ψυχολόγο κα Τσουκαλά Νικολέτα και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στον χώρο της Ε.Κ.Ε.
Για περίσσοτερες πληροφορίες, αιτήσεις κτλ. μπορείτε να απευθυνθείτε στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 210 3242371.