Δράσεις ΕΚΕ 2020
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού covid-19 αλλά και την ασφάλεια των μελών της ΕΚΕ, έχουν ανασταλεί όλες οι δράσεις της ΕΚΕ μέχρι νεωτέρας. 
 

Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας & Λογοθεραπείας

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος στα πλαίσια των δράσεων της  δημιούργησε τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας & λογοθεραπείας για κωφά/βαρήκοα παιδιά από το 2016. 
Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις κτλ. μπορείτε να απευθυνθείτε στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 210 3242371.
 

Μαθήματα Πληροφορικής

Η Ένωση Κωφών Ελλάδος ξεκίνησε να λειτουργει από το 2015 το πρόγραμμα εκμάθησης Υπολογιστών 3ης Ηλικίας στην αίθουσα της Ε.Κ.Ε. 
Ένα πρόγραμμα το οποίο συνεχίζουμε και το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες κωφούς/βαρήκοους, ώστε να μπορέσουν να μάθουν να χειρίζονται τον υπολογιστή, το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.
Υπεύθυνος προγράμματος ο κ. Ζαχάκης Ιωάννης
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 210 3242371.
 

Μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Στα πλαίσια των δράσεων μας για το 2017-18, η Ένωση Κωφών Ελλάδος δημιουργεί ένα τμήμα εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας  για τους γονείς/συγγενείς κωφών/βαρήκοων παιδιών, στον χώρο της ΕΚΕ. Η επικοινωνία είναι σημαντική, είναι η γέφυρα ανάμεσα στον γονέα και το παιδί και θέλουμε να το ενισχύσουμε. Τα μαθήματα αυτά παρέχονται Δωρεάν.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 2103242371
 

Αιμοδοσία

Η πρώτη Αιμοδοσία στην Ένωση Κωφών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΕΚΕ τον Μάρτιο του 2015 δημιουργώντας την πρώτη Τράπεζα Αιμοδοσίας Κωφών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στη συνέχεια η 2η Αιμοδοσία έγινε κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κωφών 2015. Εκ τοτε προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε, να συμμετάσχουμε και να διοργανώσουμε τουλάχιστον μία φορα τον χρόνο Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 
Η Ένωση Κωφών Ελλάδος μέσα από αυτή την δράση έχει ήδη βοηθήσει συνανθρώπους μας προσφέροντας φιάλες αίμα κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΚΕ και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμό. 
 

Διαλέξεις - Κοινωνικές εκδηλώσεις

Η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική στην κοινότητα των κωφών και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να διοργανώνουμε διαλέξεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και, ομιλίες, κοινωνικού, ιατρικού, και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Οι διαλέξεις γίνονται στην αίθουσα της Ε.Κ.Ε. Αν θέλετε να προτείνετε ή να κάνετε κάποια διάλεξη στην ΕΚΕ παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω εμαιλ στο enosikofon@gmail.com
 
Οι κοινωνικές εκδηλώσεις, οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, οι εκδρομές, δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από το πρόγραμμα μας, μιας και πολλά από τα μέλη μας συμμετέχουν και στηρίζουν την Ένωση με την συνεχή παρουσία τους. Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, Γιορτές Χριστουγέννων, Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, Απόκριες, εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό, κ.α.
Τα έσοδα των εκδηλώσεων χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις δράσεις και τα λειτουργικά έξοδα της ΕΚΕ. 
 

Συμβουλευτική Γονέων

Η Συμβουλευτική Γονέων ξεκίνησε στην ΕΚΕ στα μέσα του 2017 και απευθύνεται σε γονείς κωφών/βαρήκοων παιδιών. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email enosikofon@gmail.com ή στο τηλ. 210 3242371.