"Liminal στο σανίδι - Προετοιμασίες για την σκηνή"


Η Liminal ανακοινώνει το νέο της δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Το πρόγραμμα αποτελείται από διαφορετικά μεταξύ τους πρακτικά και θεωρητικά εργαστήρια που προσεγγίζουν την τέχνη του θεάτρου από ποικίλες οπτικές και αφετηρίες.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για το θέατρο και να έρθουν σε επαφή με τα απαραίτητα συστατικά του.

Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος για την τέχνη και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν δημιουργικά εργαλεία και να ανακαλύψουν την διαφορετικότητα μέσα από μεθόδους που βασίζονται στις αρχές της συμπεριληπτικής θεατρικής εκπαίδευσης.

Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.

Το πρόγραμμα “Liminal στο σανίδι - Προετοιμασίες για την σκηνή!” κάνει πρεμιέρα με έναν πρώτο κύκλο συνολικής διάρκειας 22 ωρών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει:

 • Εργαστήριο Ορθοφωνίας και Φωνητικής

 • Εργαστήριο για την κατανόηση της διαφορετικότητας

 • Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας

 • Εργαστήριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού

Ημερομηνίες: 9- 10/12, 17/12, 13-14/01 & 20-21/01

Διάρκεια: 22 ώρες

Χώροι Διεξαγωγής

 • Impact Hub Athens: Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή. Πρόσβαση από Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

 • Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη. Πρόσβαση μέσω ηλεκτρικού συρμού, στάση ΒΙΚΤΩΡΙΑ και με τις λεωφορειακές γραμμές 054, 608,622, 022,

035, 2,3, 4, 5,11,14.

Συμμετοχή

Αιτήσεις συμμετοχής: https://goo.gl/tNjrkM

Κόστος: Παρακολούθηση ολόκληρου του προγράμματος: 90 ευρώ.

Για κάθε εργαστήριο ξεχωριστά: 30 ευρώ.

Απαραίτητη η προπληρωμή του ποσού των 20 ευρώ για κράτηση θέσης. Η αποπληρωμή για την συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει σε 2 δόσεις.

Ιστότοπος: www.liminal.eu

Περιγραφή προγράμματος: https://goo.gl/QzvJUf

Πρόσκληση στην νοηματική γλώσσα: https://goo.gl/T5H6gb

Facebook event page: https://goo.gl/2D14pc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο projects.liminal@gmail.com ή στο 6974182293.

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους

 • Το πρόγραμμα είναι ανοικτό προς όλους* ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.

 • Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ ή/και υπηρεσία χειλεανάγνωσης.

 • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή αιτήσεων.

 • Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 • Δεκτές γίνονται αιτήσεις κάθε μορφής, όπως video, αρχείο ήχου.

 • Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 • Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και παπούτσια.

*Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να κατέχουν την έγγραφη συγκατάθεση του/της κηδεμόνα τους.

Πρόγραμμα & Εισηγητές

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες με την εγγραφή τους.

Εργαστήριο Ορθοφωνίας & Φωνητικής με την Γκέλη Φλουρή

Ημερομηνία: 9 και 10 Δεκεμβρίου

Ώρες: 12.00-15.00

Χώρος: Impact Hub Athens

Στο εργαστήριο αυτό θα εξασκηθούμε στην αναπνοή και στην ομιλία μας, καθώς και στο τραγούδι. Θα πειραματιστούμε στον διαλογισμό μέσω της δόνησης, θα αλληλεπιδράσουμε μέσα στην ομάδα αλλά και θα αισθανθούμε και θα ανακαλύψουμε τον προσωπικό μας ήχο μέσα από ατομική προσέγγιση.

Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκη παράστασης!

Εργαστήριο για την κατανόηση της διαφορετικότητας

με τους Χρίστο Παπαμιχαήλ & Κατερίνα Σαραντίδου

Ημερομηνία: 17 Δεκεμβρίου

Ώρες: 11.00-15.00

Χώρος: Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις ενδυνάμωσης ομάδας και εμπιστοσύνης, θα έρθουμε σε επαφή με την έννοια της διαφορετικότητας.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα νιώσουμε, θα προβληματιστούμε, θα αναθεωρήσουμε, θα μάθουμε μέσα από την εμπειρία μας και θα θέσουμε υπό αμφισβήτηση στερεότυπα που κυριαρχούν σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Εργαστήριο Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας με τον Γιώργο Λυντζέρη

Ημερομηνία: 13 και 14 Ιανουαρίου

Ώρες: 11.00-14.00

Χώρος: Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε τα στάδια της έρευνας, ανάλυσης και σχεδιασμού ενός θεατρικού έργου.

Την πρώτη μέρα του εργαστηρίου θα διαβάσουμε και θα αναλύσουμε το θεατρικό κείμενο του Michael Weller, “50 ΛΕΞΕΙΣ”. Έπειτα θα επιχειρήσουμε μια σκηνογραφική προσέγγιση του έργου ( χώρος/ σχεδιασμός / κατασκευή).

Την δεύτερη μέρα θα προχωρήσουμε στην ενδυματολογική προσέγγιση του έργου. Θα ασχοληθούμε με τον σχεδιασμό των κοστουμιών, την εποχή, το ύφος και την αναζήτηση υλικών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γίνει κατανοητός ο τρόπος και η διαδικασία παραγωγής και εκτέλεσης μιας παράστασης από την οπτική του σκηνογράφου - ενδυματολόγου.

Εργαστήριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού

με τους Μαρία Ζερβού και Σωτήρη Δούβρη

Ημερομηνία: 20 και 21 Ιανουαρίου

Ώρες:12.00-15.00

Χώρος: Impact Hub Athens

Στο εργαστήριο αυτό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε έναν θεατρικό χαρακτήρα ενός έργου, ακολουθώντας τα παρακάτω στάδια:

-Περίληψη έργου – Ανάγνωση σκηνής – Τονισμοί φράσεων – Στόχοι ρόλων – Εμπόδια στην επίτευξη των στόχων – Δοσμένες συνθήκες.

-Εργαλεία χαρακτήρα – Ιδιότητες χαρακτήρα – Η στιγμή πριν.

-Ρυθμοί, Τόνοι, Εντάσεις – Παύσεις – Απεύθυνση.

-Σώμα χαρακτήρα.

-Σκηνικά αντικείμενα – Στήσιμο σκηνής.

Σύντομα βιογραφικά

Η Γκέλυ Φλουρή είναι απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου, έχει σπουδάσει Ηχοληψία και Υποκριτική και έχει φοιτήσει σε τμήμα μουσικοθεραπείας. Από το 2006 διδάσκει Σύγχρονη Φωνητική, έχει εργαστεί σε προγράμματα με άτομα με αναπηρία ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την ηχοθεραπεία και την ψυχοσωματική εναρμόνιση μέσω της φωνής.

O Χρίστος Παπαμιχαήλ είναι ηθοποιός και θεατρολόγος. Ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες ως ηθοποιός, performer, εκπαιδευτής, παραγωγός και διαχειριστής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Liminal και μέλος της ομάδας συλλογικού πολιτισμού Εμείς.

Η Κατερίνα Σαραντίδου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα ειδική φυσική αγωγή, έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα ένταξης ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης πάνω σε θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διαφορετικότητα.

Ο Γιώργος Λυντζέρης είναι σκηνογράφος - ενδυματολόγος, συνεργάζεται με τα περισσότερα θέατρα της Αθήνας και διδάσκει το μάθημα σκηνογραφία - ενδυματολογία σε δραματικές σχολές.

Ο Σωτήρης Δούβρης εργάζεται από το 2007 ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση, σε μεταγλωττίσεις και ενίοτε στον κινηματογράφο. Από το 2013 έχει ιδρύσει το "Εργαστήρι Ερασιτεχνικού θεάτρου με τον Σωτήρη Δούβρη" όπου διδάσκει και σκηνοθετεί.

Η Μαρία Ζερβού είναι ηθοποιός, έχει εργαστεί ως παρουσιάστρια και κειμενογράφος, έχει ασχοληθεί με την μεταγλώττιση ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και αυτή την περίοδο σπουδάζει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Liminal

Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία σε όλους για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες μέσω της χρήσης υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

H liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016 μέσω μικρών και στοχευμένων δράσεων. Αναζητά την θέση της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και συνεχώς εξελίσσεται προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην ιστοσελίδα www.liminal.eu, στη σελίδα στο Facebook και στο κανάλι στο Youtube.

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 28, Αθήνα

Ηλεκτρονική διεύθυνση: access.liminal@gmail.com

Τηλέφωνο: 6993076378

Νεότερες Αναρτήσεις
Πρόσφατα Νέα